top of page

De reis naar Zweden

Er zijn vele wegen die naar Sörsjön leiden. Bepalend voor de keuze is de hoeveel tijd tijd en geld die je kunt en wilt spenderen.

 

De snelste, eenvoudigste en goedkoopste manier is een combinatie van vliegen, treinen en vervoer per auto (€ 125,- tot € 350 retour, reisduur enkele reis < 6 uur).

  1. Neem een vlucht vanuit Nederland naar Oslo (Gardermoen). Rechtstreekse vluchten worden aangeboden vanuit Eindhoven, Brussel, Amsterdam en Düsseldorf. Prijzen variëren sterk. Retourvluchten zijn er al vanaf € 79,- via de bekende boekingssites (Reisduur: 1u 45min)

  2. Vervolgens neem je de trein naar Station Hamar. Boeken kan via https://www.vy.no/en. Retourtickets vanaf € 36,-. Tip: boek een stoel aan de westkant in de trein (heen links, terug rechts) voor een mooier uitzicht tegen een geringe meerprijs (Reisduur: 44 minuten)

  3. In Hamar word je door ons opgewacht en rijden we met de auto van Noorwegen naar Zweden, naar Sörsjön (Reisduur: 2u 11min).

Een duurdere optie die meer tijd kost maar voor velen toch een aantrekkelijk alternatief kan zijn, is een combinatie van treinen en vervoer per auto (€ 300,- tot € 500 retour, reisduur enkele reis < 24 uur).

  1. Neem de trein vanuit Nederland naar Mora. Voor boekingen: van Nederland naar Hamburg via NS International en vanaf Hamburg naar Mora via https://www.sj.se/ (Reisduur: 23h). Tickets kosten € 300,- tot € 500,-.

  2. In Mora word je door ons opgewacht en rijden we met de auto naar Sörsjön (Reisduur: 1h 15 minuten).

Tip: bekijk ook de mogelijkheden met een Interrail-kaart. Meer reizen voor nog geen € 300,-, ook voor volwassenen en senioren.

 

Natuurlijk kun je ook met eigen auto of camper komen. Een prima idee als het verblijf in Sörsjön deel uitmaakt van een langere reis, bijvoorbeeld naar Dalarnade fjorden in Noorwegen, de Lofoten, Lapland of de Noordkaap (€ 500,- tot € 1000,- retour, reisduur enkele reis > 20 uur).

Auto of camper bevoorraden en rijden maar. Er zijn vele routeopties. De eerste belangrijke keuze is tussen een veerbootovertocht of de Öresundbrug tussen Denemarken en Zweden. Wellicht (her)ken je deze brug vanuit de Zweedse serie 'Bron.' 

Kies je voor de brug dan rest er nog de keuze tussen de veerboot tussen Puttgarden naar Rødby of een route volledig over land via de Deense bruggen. Tip: de tol voor de bruggen in Denemarken en Zweden en de veerovertochten kan aanzienlijk zijn. Overweeg een Brobizz-abonnement te nemen als je de bruggen en/of veerdiensten zowel heen als terug gebruikt. Je bent dan goedkoper uit, mits je je abonnement het daaropvolgende jaar weer gebruikt of opzegt!

Als je via Duitsland of Denemarken met een veerdienst naar Noorwegen of Zweden gaat, is Brobizz geen optie. De mogelijkheden om in Sörsjön te komen zijn legio en te veelomvattend om hier volledig te beschrijven. Hieronder volgt een kaartje met alle veerbootverbindingen. Twee specifieke verbindingen wil ik graag uitlichten: Kiel-Oslo en Frederikshaven-Göteborg.

Meer over reizen naar Zweden vind je hier:  Hoe reis je naar Zweden? Je leest het hier | Visit Sweden

3692d396859ff2210f645ed2dd4ed2cb.gif
bottom of page